English   Srpski

Студентске вести

Свечани пријем бруцоша

Свечани пријем бруцоша

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву и ове године организује свечани пријем студената прве године основних академских студија, на сва три студијска програма. Свечани пријем обавиће се 2. октобра са почетком у 11 часова у амфитеатру А1.

Додатни испитни рок - Септембар III

Додатни испитни рок - Септембар III

Пријава испита за додатни септембарски испитни рок на ОАС, МАС и ДАС биће отворена од 22.9.2023. до 25.9.2023. године. Испитни рок биће одржан током 27, 28. и 29. септембра. Пријава испита се обавља преко факултетског информационог система.

Презентација Еразмус+ програма мобилности

Презентација Еразмус+ програма мобилности

У свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу ће 20. септембра од 14 часова бити одржана презентација и промоција Еразмус+ конкурса, који су расписани за мобилност студената у сврху учења и праксе.

Студијски програми

Вести

Свечана додела златних индекса

Свечана додела златних индекса

На Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву ће у четвртак, 28.9.2023. године, бити обављена свечана додела златних индекса бившим студентима, машинским инжењерима, који су школске 1973/1974. године уписали студије машинства на одељењу Машинског факултета Београд у Краљеву.

Оснивачка скупштина Алумни клуба ФМГ Краљево

Оснивачка скупштина Алумни клуба ФМГ Краљево

На Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву недавно је одржана Оснивачка скупштина Алумни клуба факултета. Алумни клуб основан је са циљем повезивања свих генерација бивших студената који су на Факултету стекли неко од стручних, академских или научних звања, као и успостављања и одржавања веза између Факултета и бивших студената.

30 година међународне научне конференције

30 година међународне научне конференције "HEAVY MACHINERY"

У организацији Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву je, у периоду 21-24. јуна 2023. године одржана једанаеста по реду међународна научна конференција HEAVY MACHINERY - HM 2023. Прва конференција одржана је давне 1993. године, а ове године обележена је јубиларна тридесета годишњица њеног постојања и одржавања.

Конкурси и стипендије

Обавештења

Please enter the email address associated with your User account. Your username will be emailed to the email address on file.

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас