English   Srpski

Студентске вести

Почетак нове школске године на ОАС

Почетак нове школске године на ОАС

Настава у јесењем семестру школске 2023/2024. године почиње у понедељак, 2.10.2023. године, на свим годинама ОАС. У току прве недеље, важиће привремени распоред који се може видети на сајту факултета.

Конкурсни рок за упис на МАС и ДАС

Конкурсни рок за упис на МАС и ДАС

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву врши упис у прву годину мастер и докторских академских студија у школској 2023/2024. години, на студијском програму Машинско инжењерство. 

Свечани пријем бруцоша

Свечани пријем бруцоша

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву и ове године организује свечани пријем студената прве године основних академских студија, на сва три студијска програма. Свечани пријем обавиће се 2. октобра са почетком у 11 часова у амфитеатру А1.

Студијски програми

Вести

Златни бруцоши генерације 1973/1974

Златни бруцоши генерације 1973/1974

У сусрет новој школској години на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву настављена је традиција доделе златних индекса поводом прославе 50 година од уписа факултета. Наиме, у четвртак 28. 9.2023. године на ФМГ је одржана свечана додела индекса студентима који су давне школске 1973/1974. године уписали Центар за ванредне студије Машинског факултета у Београду при Фабрици вагона Краљево.

Свечана додела златних индекса

Свечана додела златних индекса

На Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву ће у четвртак, 28.9.2023. године, бити обављена свечана додела златних индекса бившим студентима, машинским инжењерима, који су школске 1973/1974. године уписали студије машинства на одељењу Машинског факултета Београд у Краљеву.

Оснивачка скупштина Алумни клуба ФМГ Краљево

Оснивачка скупштина Алумни клуба ФМГ Краљево

На Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву недавно је одржана Оснивачка скупштина Алумни клуба факултета. Алумни клуб основан је са циљем повезивања свих генерација бивших студената који су на Факултету стекли неко од стручних, академских или научних звања, као и успостављања и одржавања веза између Факултета и бивших студената.

Конкурси и стипендије

Обавештења

Please enter the email address for your account. A verification code will be sent to you. Once you have received the verification code, you will be able to choose a new password for your account.

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас