English   Srpski

Награда за изузетне резултате у научно-истраживачком раду

Универзитет у Крагујевцу је у недељу, 21. маја 2023. године, обележио крсну славу – Светог aпостола и jеванђелисту Јована Богослова и 47 година од оснивања Универзитета. Тим поводом Универзитет је традиционално доделио годишње награде за наставно и научноистраживачко особље за постигнуте изузетне резултате у научноистраживачком, односно уметничком раду.

За поље техничко-технолошких наука, овогодишњи добитник награде за постигнуте изузетне резултате у научноистраживачком раду је ванредни професор Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву др Владимир Стојановић.

У претходне три календарске године (2020. година, 2021. година и 2022. година), што представља период који се узима у обзир за доделу награде, проф. др Владимир Стојановић је, између осталих, остварио следеће научноистраживачке резултате:

  • налази се на ранг-листи Универзитета Станфорд из САД од 2% најутицајнијих истраживача на свету за 2020. годину;
  • налази се на ранг-листи Универзитета Станфорд из САД од 2% најутицајнијих истраживача на свету за 2021. годину;
  • као први или кореспондирајући аутор објавио је 9 радова у међународним научним часописима са СЦИ листе од којих је 7 радова категорије М21а, 1 рад категорије М21 и један рад категорије М22;
  • као први или кореспондирајући аутор објавио је 2 рада у међународним научним часописима који нису на СЦИ листи;
  • уредник је у 8 међународних научних часописа од којих је један часопис категорије М21а, 5 часописа категорије М21 и 2 часописа категорије М22;
  • уредник је у 4 национална научна часописа међународног значаја;
  • уредник је у једном националном научном часопису.

Кроз наведене научноистраживачке резултате, као и кроз бројне друге научноистраживачке резултате и активности, проф. др Владимир Стојановић дао је изузетно значајан допринос афирмацији Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и Универзитета у Крагујевцу у међународним и националним оквирима, што ће чинити и у будућности.

ГАЛЕРИЈА

View the embedded image gallery online at:
https://mfkv.rs/vesti-fakultet/nagrada-nir#sigProId3dfa219f4e

 Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас