English   Srpski

Потписан уговор о сарадњи

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву потписао је 20.12.2022. године уговор о пословно-техничкој сарадњи са кинеском компанијом ''PUNAI doo Kraljevo'' која послује у саставку кинеске компаније ''PRCO''.

Уговором је озваничена будућа сарадња Факултета и ове реномиране компаније која је водећи кинески произвођач ватросталних материјала, а тренутно реализује припреме за покретање производње у погонима некадашњег краљевачког Магнохрома.

Уговор са директором компаније ''PUNAI doo Kraljevo'', г. Фан Јунлингом, потписао је декан Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву проф. др Миле Савковић. Потписивању уговора претходио је састанак на којем су представници кинеске компаније представили своје пословне и развојне планове у Србији, а одржана је и презентација о образовним и научним резултатима и капацитетима Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, као и обилазак факултетских лабораторија.

Оцењено је да се уговором отвара простор за сарадњу кроз реализацију разних видова наставе, стручних пракси, стипендија као и размену знања и искустава у области истраживања и развоја.

View the embedded image gallery online at:
https://mfkv.rs/vesti-fakultet/prco-ugovor#sigProIdf7821efcad

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас