English   Srpski

Обавештење о измени начина плаћања

Почевши од 1.3.2023. године, све уплате по основу пријаве испита и школарина ће се вршити електронским путем и неће бити потребно доношење уплатница у Студентску службу. Овај начин плаћања се односи само на уплате за школарине и пријаве испита.

За уплате по свим осталим ставкама из Ценовника Факултета, биће потребно донети уплатницу у Студентску службу!

Електронска уплата за школарину/пријаву испита врши се тако што сваки студент на свом електронском налогу има генерисану персонализовану уплатницу са својим подацима и јединственим позивом на број, коју студент може да преузме са свог налога и у њу упише једино износ новца који жели да уплати. Такву уплатницу студент односи на уплатно место (пошта, банка, мењачница или уплата преко банкарског налога) и врши уплату. Након извршене уплате биће потребно 24 сата да би уплата била видљива на студентском налогу.

Из тог разлога, имајте на уму да уплате не вршите последњег дана рока за пријаву испита јер тог дана уплата неће бити прокњижена и пријава испита неће бити могућа! (Тачније, како пријава испита у сваком испитном року на нашем Факултету траје од понедељка до четвртка, неопходно је да уплату извршите најкасније до среде у 16:00 сати, да би уплата била видљива до четвртка у 10:00 сати, што је последњи термин за благовремену пријаву испита).

Још једна важна напомена је да, када студент врши уплату по било ком другом основу из Ценовника Факултета (дакле НЕ за школарину или пријаву испита већ по неком другом основу), никако не сме да ставља јединствени позив на број из персонализоване уплатнице са налога, јер ће у супроном та уплата аутоматски бити уплаћена за сврху пријве испита или школарине и повраћај новца неће бити могућ!

Овакав начин плаћања обавезан је за све студенте, буџетске и самофинансирајуће. Уплата по овом основу, предајом уплатнице у Студентској служби, неће бити могућа почев од 1.3.2023. год.

На овај начин, трудимо се да својим студентима олакшамо студирање и кориснички сервис учинимо још кориснијим.

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас