English   Srpski

Конкурс за стипендирану мобилност студената докторских студија

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за краткорочну стипендирану мобилност студената у оквиру Еразмус+ програма: SMS - Student mobility for studies.

На Конкурс се могу пријавити студенти докторских академских студија са свих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Мобилност се реализује у зимском семестру академске 2024/2025. године. Кандидати сами предлажу тачан период реализације своје мобилности у складу са договором са ментором/супервизором на универзитету-домаћину.

Краткорочна мобилност може трајати најмање 15 дана, док је максимално трајање мобилности 30 дана.

Листа пријавне документације доступна је ОВДЕ.

Листа партнерских универзитета на којима студенти могу реализовати мобилност доступна је ОВДЕ.

Напомена: За Универзитет у Крагујевцу доступна су по 2 студентска места по партнерском универзитету.

Износ стипендије: студенти на краткорочној физичкој мобилности у било којој Програмској земљи добијају 79 евра по дану до 14. дана активности, и 56 евра по дану од 15. до 30. дана активности. (Нпр. стипендија за мобилност од 16 дана износи 14x79 евра + 2x56 евра = 1,218 евра).

Зелено путовање: студенти који ће за своје путовање доминантно користити превозна средства са мањом емисијом загађења (нпр. воз, аутобус, или заједничко путовање једним аутомобилом више учесника мобилности) остварују право на једнократни додатак у износу од 50 евра на име "зеленог путовања".

Студенти са смањеним могућностима: Услове за испуњење ове ставке погледајте ОВДЕ. Само селектовани студенти, који испуњавају услове, прикупљаће неопходна документа.

Више информација можете видети на следећем ЛИНКУ.

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас