English   Srpski

Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић

Крај студија се ближи, питате се шта следи? Имате велике планове за почетак каријере или још увек нисте сигурни који пут да изаберете? Недостаје вам последњи корак на путу од студирања до запослења, завршних испита и пројеката, вашег универзитета и целог света?

Continue Reading

Print

Бесплатан онлајн курс енглеског језика

Универзитет у Крагујевцу, у оквиру програма Пракса за младе филологе, а уз подршку Центра за развој каријере и саветовање студената, у академској 2022/2023. години организује бесплатан онлајн курс енглеског језика на Б1 нивоу.

На курс енглеског језика могу се пријавити:

  • Студенти завршних година основних и интегрисаних академских студија, као и студенти завршних година струковних студија факултета Универзитета у Крагујевцу;
  • Студенти завршних година мастер академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу;
  • Студенти прве године докторских академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

За пријаву је потребно доставити:

  • Попуњен пријавни формулар који можете наћи овде;
  • Потврду са факултета о тренутном статусу студента (потврда треба да садржи просечну оцену остварену током студија, као и дужину трајања студија);
  • Уверење о завршеним основим / мастер студијама (за студенте који су тек уписали мастер / докторске студије и немају положених испита);

Рок за пријаву: 28. октобар 2022. године

Пријаву је потребно послати путем мејла, на адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (у поље предмет мејла уписати Пријава за курс енглеског језика).

Напомена: Курс је бесплатан. Број места је ограничен.

По истеку рока за пријаву биће организован улазни тест. Кандидати ће бити обавештени путем мејла и телефона о термину одржавања улазног теста.

Трајање курса је 3 месеца, а настава ће се одвијати онлајн, 2 пута недељно. По завршетку курса, учесници ће полагати завршни тест и добити сертификат о успешно стеченом нивоу знања енглеског језика.

За сва додатна питања можете контактирати Центар за развој каријере путем мејла This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Print

ЕРАЗМУС+ КОНКУРСИ ЗА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА

складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурсе за Еразмус+ стипендирану мобилност студената у сврху учења.

Continue Reading

Print

Стипендије Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је, у циљу подстицања најбољих студената да наставе школовање са високом постигнућима, расписало конкурсе за стипендирање студената високошколских установа у Републици Србији за школску 2022/2023. годину.

Continue Reading

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас