English   Srpski

Конкурс за избор студената

Универзитет у Крагујевцу и ове године део је програма Студентке стручне праксе у јавној управи, који реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе.

У складу са Програмом сарадње у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу у академској 2023/2024. години, који је потписан 15. новембра 2023. године, Универзитет у Крагујевцу расписао је Конкурс за избор студената за похађање Студентске стручне праксе у јавној управи у академској 2023/24. години.

Ове године праксу могу похађати студенти академских и струковних студија првог и другог нивоа следећих факултета:

 • Правни факултет - 38 места
 • Економски факултет - 16 места
 • Факултет инжењерских наука - 9 места
 • Факултет за машинство и грађевинарство - 9 места
 • Природно-математички факултет - 4 места
 • Агрономски факултет - 1 место
 • Факултет техничких наука - 3 места
 • Филолошко-уметнички факултет - 1 место

Стручна пракса се реализује у току академске 2023/24. године, у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти полазници стручне праксе похађају праксу у трајању од најмање 80 часова (четири недеље по четири часа дневно) у складу са студијским програмом за стицање високог образовања. Студентима који са успехом заврше програм издаје се потврда о обављеној стручној пракси, коју потписују ментор и супервизор и која обезбеђује одређени број бодова, у складу са прописима.

Документација:

 • Текст конкурса - линк
 • Пријавни формулар - линк
 • Преглед броја места - линк
 • Програм сарадње - линк

Print

Конкурс за стипендирану мобилност предавача

Универзитет примењених наука у Утени, Литванија, позива предаваче са универзитета у Крагујевцу на стипендирану мобилност у календарској 2024. години. Све мобилности су стипендиране од стране Универзитета домаћина.

На конкурс се може пријавити наставно и научноистраживачко особље Универзитета у Крагујевцу. Ближе услове конкурса можете преузети овде.

Поред наведених услова у оригиналном конкурсу, кандидати су дужни да доставе и следеће:

 1. Тему предложених предавања;
 2. План предавања;
 3. CV;
 4. Листу публикација.

Активност се мора спровести у календарској 2024. години, и то у периоду од 1. јануара 2024. године, до 15. децембра 2024. године. Трајање активности је од 10 до 15 дана.

Заинтересовани предавачи се могу пријавити на мејл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Рок за пријаву је 13. новембар 2023. године, до 12:00 сати.

 

Print

Конкурси за мобилност запослених

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује три Еразмус+ конкурса за запослене и то за:

 1. Мобилност у сврху извођења наставе према ЕУ земљама и трећим земљама придруженим програму - Еразмус+ КА131 СТА (ЛИНК)
 2. Мобилност у сврху тренинга (ненаставни кадар) у институцијама у ЕУ земљама и трећим земљама придруженим програму - Еразмус+ КА131 СТТ (ЛИНК)
 3. Мобилност у сврху извођења наставе према трећим земљама које нису придружене програму - Еразмус+ КА171 СТА (Алжир, Албанија, Египат, Мексико, Таџикистан и Украјина) (ЛИНК)

У фази конкурисања наставници могу да се пријаве на оба конкурса (КА131 и 171), али, уколико буду селектовани за више позиција, у обавези су да се определе за једну мобилност.

Print

Конкурс за пријаву на бесплатан онлајн курс енглеског језика

Уколико желите да унапредите своје језичке вештине у циљу запошљавања или учешћа у програмима студентске мобилности и усавршавања у иностранству, пријавите се на бесплатан онлајн курс енглеског језика у организацији Центра за развој каријере!

Универзитет у Крагујевцу, у оквиру програма Пракса за младе филологе, а уз подршку Центра за развој каријере и саветовање студената, у академској 2023/2024. години организује бесплатан онлајн курс енглеског језика на Б1 нивоу.

На курс енглеског језика могу се пријавити:

 • Студенти завршних година основних и интегрисаних академских студија, као и студенти завршних година струковних студија факултета Универзитета у Крагујевцу;
 • Студенти завршних година мастер академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу;
 • Студенти прве године докторских академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

За пријаву је потребно доставити:

 • Попуњен пријавни формулар који можете наћи овде;
 • Потврду са факултета о тренутном статусу студента (потврда треба да садржи просечну оцену остварену током студија, као и дужину трајања студија);
 • Уверење о завршеним основим / мастер студијама (за студенте који су тек уписали мастер / докторске студије и немају положених испита).

Рок за пријаву: 22. октобар 2023. године

Пријаву је потребно послати путем мејла, на адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (у поље предмет мејла уписати Пријава за курс енглеског језика).

Напомена: Курс је бесплатан. Број места је ограничен.

По истеку рока за пријаву биће организован улазни тест. Кандидати ће бити обавештени путем мејла и телефона о термину одржавања улазног теста.

Трајање курса је 3 месеца, а настава ће се одвијати онлајн, 2 пута недељно.

По завршетку курса, учесници ће полагати завршни тест и добити сертификат о успешно стеченом нивоу знања енглеског језика.

За сва додатна питања можете контактирати Центар за развој каријере путем мејла This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас