Посета ректора и проректора Универзитета у Kрагујевцу

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, проректор за координацију послова факултета чије је седиште ван седишта Универзитета у Крагујевцу, проф. др Драган Ђурчић, проректор за научноистраживачки рад, проф. др Весна Ранковић и генерални секретар Марко Лукић били су радној посети нашем Факултету и граду Краљеву.

Continue Reading

Print

Најбољи студенти ФМГ Краљево

Наш Факултет сваке године награђује најбоље студенте основних студија на сва три студијска програма, као и најбољег студента мастер студија на студијском програму Машинско инжењерство, за постигнуте резултате у току претходне школске године..

Continue Reading

Print

Потписан уговор о сарадњи са компанијом Sovelsoft

Након великог броја закључених уговора о пословно-техничкој сарадњи са предузећима машинске индустрије из окружења (Leoni, Siemens Mobility, Kromberg-Shubert, Cooper Tire, Afarak...) на обострано задовољство потписан је и уговор са софтверском кућом Sovelsoft.

Continue Reading

Print

Штампачи из студентске радионице

Студентска радионица на ФМГ Краљево већ неколико година пружа студентима могућност да практично примене стечена знања и искажу своју креативност кроз пројектовање и израду мини нумерички управљаних машина и других уређаја.

Continue Reading

Print

Припремна настава из математике 2021

И ове године, Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, организује припремну наставу из математике, за средњошколце, који планирају да упишу Основне академске студије на неком од техничких факултета у Републици Србији. 

Continue Reading

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас