English   Srpski

Врхунски резултати научноистраживачке сарадње

Машински факулет у Београду од ове године, поводом обележавања Дана факултета, додељује годишњу награду “Академик Владан Ђорђевић” аутору чији је научни рад објављен у најбоље рангираном међународном часопису изузетних вредности, у претходној календарској години.

Ово признање установљено је у знак сећања на истакнутог стручњака у области машинског инжењерства, професора Машинског факултета и редовног члана САНУ, др Владана Ђорђевића. Ова награда је и израз најдубљег поштовања према једном од водећих српских научника, чији је рад поштован и изван граница наше земље, али је истовремено и подстицај за све истраживаче на Машинском факултету који иду путем Владана Ђорђевића.

Први добитник награде „Академик Владан Ђорђевић“ је научни саветник у области механике, проф. др Александар Обрадовић са Катедре за механику Машинског факултета за рад „On the Problem of a Heavy Homogeneous Ball Rolling without Slipping over a Fixed Surface of Revolution“ који је објављен 2022. године у престижном научном часопису „Applied Mathematics and Computation“ на којем је поред проф. др Зорана Митровића један од коаутора и др Славиша Шалинић, ванредни професор Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Print

FMGKV

Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву

Доситејева 19, 36000 Краљево
Република Србија

+381 (0)36 383 269

Пратите нас